Kodinvaihtoa - kaksi viikkoa Berliinissä

Matkustaminen on mielenkiintoista ja tapoja on monia. Majoitutaan hotelliin, telttaillaan tai niin kuin me teimme - vaihdoimme kotia saksalaisen perheen kanssa.  Kodinvaihto alkoi ilmoituksella netissä, missä muitakin vaihtajia on. Laitoimme keväällä ilmoituksen ja jäimme odottelemaan tuloksia. Ja niin kävikin, että Berliinistä kokenut kodinvaihtajaperhe otti meihin yhteyttä ja ilmoittivat kiinnostuneena meidän talosta ja halusta vaihtaa kotia loman ajaksi. Aloitimme sähköpostirumban asioista ja kun koitti juhannuksen aatonaatto, perhe Saksasta saapui lentoasemalle. Kävin hakemassa heidät ja siinä jo ruosteista saksan kielen taitoa muistellen jotain sain sanotuksi saksaksi. Mutta muuten kommunikointi sujui hyvin englanniksi.  Omat valmistelumme alkoivat 2.7. vasta. Olimme viikon evakossa pohjanmaa-pohjois-karjala akselilla, saksalaisten majoittuessa kotiimme. Matkamme Berliiniin alkoi 3.7. aamutuimaan. Koneemme lähti 6.40 Helsingistä saapuen Tegelin lentokentälle klo 7.20 paikallista aikaa. Saimme ohjeet kuinka löytää asunto, kuinka liikkua julkisilla. Saimme jopa heiltä liput, joten emme tarvinneet ostaa niitä.  Tegelin lentoasemalta menimme ensin bussilla Berlin Hauptbahnhofille, josta S-Bahn junilla matkasimme itäänpäin Nölderplatz (tai mikä se oli) ja siellä hyppäsimme pois junasta. Kävelymatkaa oli noin kilometri asunnolle. Asunto oli neljännessä kerroksessa, eikä tietenkään hissiä ollut. Menimmekin ensin väärään rappukäytävään ja ehdinkin rahtaa laukut puoleen väliin, kun selvisi, että väärä rappu. Mutta löytyihän se ja mikä yllätys odotti - upea asunto, remontoitu vuosi sitten. Tilaa noin 100m2, kun kaksi asuntoa oli yhdistetty. Kolme huonetta, kaksi Wc:tä, kylpyhuone.
Aloitimme tutustumisen Berliiniin yläilmoista. TV-tornista katsottuna saimme jonkinlaista kuvaa kaupungin laajuudesta. Kiertelimme tietenkin niitä oppaiden mainitsemia kohteita, mutta myös muuten kiertelimme kaupunkia. Saimme hyviä vinkkejä tutuilta.
Kokemuksena kodinvaihto oli onnistunut. Puolin ja toisin ei ollut kommelluksia. Tosin aikamoinen valmistelu oli ensin kodin siivouksessa ja järjestelyissä. Lisäksi kun pari yötä puolin ja toisin oltiin kaksi perhettä samassa talossa, se loi vähän paineita,  mutta oikeastaan suurin huoli oli majoittuminen.
Kokemuksena oli hyvä ja rohkaiseva ja varmasti teemme uusiksi. Meillä ei ole niin menettävää kodissamme ja kun avoin silmin katselee, on riittävän joustava, niin homma toimii.
TV-torni, korkeus noin 300m

  Näkymä tornista Aleksanderplatzille Maailmankello


 Asujamiston katua

 Katto naapurissa








Kommentit

Suositut tekstit