Munaa, musiikkia ja suuria tunteita

No niin, pitkäperjantai takana ja lankalauantaita vietetään. Rauhaisa aamu, mitä nyt astianpesukone taustalla jauhaa ja äsken imurilla ne pölykoirat imaisin pois. Ei tosin tolla akkuvehkeellä juuri kunnolla saa, mutta en nyt tänään lakanut kaivaa sitä imutehoa omaavaa imuri esiin. Mutta saunan laitoin ja kohta sinne menenkin.

Työpaikkalla työkaveri ruokalasta on sairaslomalla ja hälle ajateltiin piristykseksi lähettää muutama suklaamuna. Toivottavasti menivät perille ja ei sitten ole shokkia kun työpaikalla nähdään. :)

Musiikkia on ollut tällä viikolla oman kuoron kanssa ja myös kuunnellen. Meidän rellu teki alkuviikosta tepposet, kun virtalukko hajosi ja samalla jäi starttimoottori päälle. Eihän vaimo siinä ajaessa sitä tiennyt ja niinpä startti hajosi. Lähti se vielä tiistai aamuna käyntiin, mutta jätti sitten kaupunginkirjaston eteen. Ei auttanut kuin soittaa hinuri paikalle. Siinä noin varttitunti pulattiin autoa kyytiin tukiten koko liikenteen kirjastoon. Mutta -kiitos autoilijat- ei yhtäkään torven soittoa tullut, vaikka poispäin pyrki neljä autoa ja suunnilleen samanverran odotti sisään pääsyä. PIkaisesti auto korjaamolle ja soitto taksille - kuin suuret taiteilijat - taksilla nopeasti kirkkoon laulamaan. Kymmenen minuuttia jäi aikaa ennen esiintymmistä. ´:)

Pyhän Laurin kirkossa oli Matteus-passio ja halusin mennä kuuntelemaan heitä, koska heitin ajatusta meillä ja heille, olisiko jonkinlaisen yhteistyön poikasta mahdollisesti saada aikaseksi. Konsertissa tapasin myös kuuluisan bloggaajan ;) Nolliksen , joka oli myös tullut kuuntelemaan Matteus-passiota. Mukava tavata sinut!
Odotin esityksestä enemmän konserttimasta, mutta yllätykseni oli suuri, kun seurakunta osallistui virsien kautta mukaan. Tulikin ajatus, mitäs jos Ictus Spei... no, minä en ole johtaja kuorossa. Voinhan ehdottaa ainakin ja kun Arto ja Veikko olivat mukana, heilläkin on nyt ajatus miten voisimme omia esityksiämme kehittää.

Illan kohokohta oli nämä "Söhlön veljekset". Kävin toisen synttäreillä ja molemmathan olivat jo aika tööt siinä vaiheessa. Miten voikaan suomalainen mies olla niin tunteellinen kun on kunnon pohjat ja tunteet vaihtelee viha-rakkaus välillä. Välillä ei tiennyt on tämä suurta iloa vai ruvetaanko kohta painimaan. Voi niitä veljeksiä... :)

Kommentit

Nollavaimo sanoi…
Tosi 'kuuluisa', juu. :D :D

Kiva oli kuitenkin tavata ihan naamatusten ja konsertistakin jäi hyvä mieli pitkäperjantai-iltaan. :)
Matti sanoi…
Itse asiassa kun tota esitystä mielessään kelaa, alan pitää siitä enemmän. Kun kuitenkin kyseessä ovat laulun harrastajat eivätkä ammattilaiset kuten Erkki Rajamäki (tuli silloin sinne kirkkoon). Näitä kuoroja pitäisi mennä enemmän kuuntelemaan. Kyllä niissä on jotain opittavaa myös itselleni.

Nollavaimo sanoi…
Mä kyllä kans arvostan kovasti korkealle tuollaisen harrastajien tekemän esityksen. Etenkin noin hyvän ! Kauniit kirkkaat äänet olivat miehillä. Musta vaan tuntui koko ajan, että sen 'Jeesuksen' olisi pitänyt vähän rykäistä omaa kurkkuaan selväksi. Mua ainakin yskitti sen puolesta. :D Mutta hyvin veti hänkin ison osan !
Matti sanoi…
Hah:-D sama vika, olisi tehnyt mieli rykästä "Jeesuksen" puolesta. Harmi, ettei ole äänitettä heidän aikaisemmista lauluista, ennen nykyistä kanttoria. Sen huomasin, että aika korkea sävellaji oli muutamissa osissa. Esim. Pilateuksen roolissa kuulosti, että aika ylärajoilla mennään. Mutta eihän kellään onneksi ääni sortunut.
Nollavaimo sanoi…
Joo, mua kans välillä jännitti, että yltävätkö kaikkiin ääniin, mutta kiitettävästi suoriutuivat kuitenkin, vaikka eivät enää ihan mitään poikasia olleetkaan. :)

Suositut tekstit