Matkakirjaa

Hmm... matkakirja. Matkaopas? Kartta? Karttakirja? Ja mihin?

Matkakirja on kertomus opettajuuteen. Suoritan parhaillaan opettajan pedagogisia opintoja ja matkani opiskelun alusta valmistumiseen on matkakirjani.

Mistä alkoi opettajan urani? Niin, se oli vuosi 2003. Olin vuoden alussa irtisanottu edellisestä työpaikastani ja etsiskelin uutta työtä. Työttömuskorvausta en saanut, koska insinööriopintoni olivat lopputyötä vaille ja vaikka selvityksessä esitin, että tämä lopputyöni ei estä työnhakua, se prosessi ei edennyt mihinkään.

Laitoin monia hakemuksia eteenpäin, mutta ne eivät oikein haukanneet mitään isompaa. Huomasin sitten, että aikuiskoulutukseen haetaan kahdeksi viikoksi sijaista. Soittelinpa sinne, koska ajattelin, että onhan tuo kaksi viikkoa ainakin jotain. Pääsinpä haastatteluun ja kun lähdin ajamaan kotia kohti, niin jo soitettiin, et tule töihin.

Siitä on nyt neljä ja puoli vuotta kun on tähän tultu. Erilaisia koulutuksia sähköalalta ja nyt suurimmat muutokset edessä kun olen pedagogisella matkalla ja lisäksi vaihtamassa työpaikkaa Salpauksesta Adultaan.

Oppimiseni ja opettajuuteni kokevat uusia ja saavat jo opittuihin tietoihin ja taitoihin vahvuuksia. Eihän tuo opettajakoulu nyt mikään ihmeellinen paikka ole, mutta ehkä se tuo jotain uusia ajatuksia opettamiseen.

Jep

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tuohan opiskelu aina jotain uutta - jollei muuta, niin näkökulmaa. =oD Tsemppiä!

Suositut tekstit