Credo in unum deum

Joulun odotusviikko alkaa olla loppupuolillaan, enää huominen työpäivä niin voi 1½ viikoksi siirtyä huilailemaan. Tämä viikko ollut aika menoa, kun ei iltaisin juuri ole kotona ehtinyt olemaan. Mutta tänään se sit huipentuu, Ictus Spein pieni joulukonsertti.

Ääh, eilen illalla vielä tein tutkimusta auton jarrujen kanssa ja huomasin, toisen puolen jarrun jumittavan. Se lienee syynä ohjauksen puoltamiseen. Sitten vilä kävin saunassa ja kuis ollakaan kello oli jo yksi yöllä, kun painuin pehkuihin. Aamulla sit normaaliin aikaan ylös. Nyt tuntuu kyl aika puuduttavalta tää meno. Kovasti yritän kahvia väliin ottaa, et pysyis pirteänä.

"Laudate pueri dominum,
laudate nomen domini."
Onneksi muuten ei ole joulu hässäkkää ja kiire fiilistä päällä. Se kyl rauhottaa. Tuntuis aika tuskaiselta lähtee tonne markettien pyörteisiin hiki päässää ja hokea - mitä lahjaks, mitä lahjaks? Pienet paketit on hankittu ja nyt vaan odotellaan aattoa.
Toi lumen puute tekee kyllä aika erikoiseksi joulun odotuksen. Radiossa lauletaan valkeaa joulua ja ulkona viheriöi nurmikko. Pitänee kai uusia joululaulut, joissa lumesta puhutaan. Soitetuimmaksi joululauluksi tullee Jos ei jouluna ole lunta.
Yksiä uusia sanotuksia jo mietinkin:
"Kun maas ois hanki
ja järvet ois jäässä.
Kun silmä sammunut on auringon.
On pääsky ehkä Tallinnan päässä..."
Niin... hiomista vielä... :D

Kommentit

Suositut tekstit