Niin se kesä menee

Alkaa jo näyttää kesänloppumisen merkkejä, kun väki alkaa palata lomalta töihin. Tällä viikolla on jo kymmenkunta työkaveria tullut nuutuneen näköisinä työmaalle, kertoilleet lomareissuistaan samalla totutellessaan työn ääreen. Hiljaistahan vielä on, kun opiskelijat tulevat elokuun puolella.

Kylämarkkinat saatiin onnistuneesti ohi. Toki ihmisten keskuudesta kuului kommentteja vaisuista markkinoista, mutta tää oli meidän voimainkoetus ja ensi vuodeksi suunnitellaan lisää. Samalla mietittiin ajankohtaa, onko tämä kesän loppu se paras aika, kun on muitakin menoja. Ja sattuu juuri niitä päällekkäisyyksiä, kuten nytkin Tanssiva Lahti tapahtuma. Mutta ilo kuitenkin oli nähdä ihmisiä paikan päällä ja sääkin suosi auringon paisteellaan.

Nurmikko kasvaa tosi nopeaan, tänään on taas edessä leikkuu. Balé haukkuu sitä leikkuria, ihan kun se olisi jokin suuri uhka. Lopettaa haukkumisen kun kone käynnistyy. Muistuu mieleen, kun isäni aikoinaan kertoi omasta bulldogistaan, se suuttui jos auto ei käynnistynytkään :)

Toisaalta hyvä, että pitkiä hellejaksoja ei ole ollut, tuo sinilevä olisi pilannut jo uimamahdollisuudet. Nyt päästiin järveen uimaan ja siellä on ollut mukava käydä pulahtamassa silloin tällöin.

Iso työni verkko-opetuksen piirissä alkaa valmistua, olen saanut tehdyksi ensimmäisen version verkkokurssista tehtävineen ja nyt seuraavaksi esitellä sitä kolleegoille ja alkaa markkinoida sitä opiskelijoille. Jos vastaanotto on hyvä, saattaa siitä tulla myyntituote markkinoille. Tällöin yritysasiakkaat ja kurssiopiskelijat voivat käydä opintoja verkko-opetuksen kautta ja saada ohjausta opinnoilleen joko verkkokeskustelun tai skype yhteyksien kautta. Ei ole tarkoitus unohtaa ja vähentää lähiopetuksen määrää vaan tarjota tietyistä aineista vaihtoehtoja. Ainahan on ihmisiä, joille verkko-opetus ei käy, siksi heille on oltava mahdollisuus lähiopetukseen. Mutta verkko-opetusta ajatellen yksi kanava voi olla esim. tälläinen blogiin perustuva oppimisympäristö.

Kommentit

Suositut tekstit