Hiljentyminen pääsiäiseen

Pääsiäisellä on tietty uskonnollinen sanoma. Muutama vuosi peräkkäin olimme Ictus Spein kanssa näin kiirastorstai iltaisin laulamassa kirkossa, mutta nyt toinen kerta peräkkäin kun muut esiintyvät.

Mutta pääsiäinen tietää lisävapaapäiviä ja lyhyempää työviikkoa. No, tässä pääsiäisen molemmin puolin on vähän rauhallisempaa, kunnes sitten seuraavat pari viikkoa onkin opiskelijaryhmät.

Tuossa lukiessa muitten blogeja ja varsinkin opettajuuteen liittyiä blogeja, tarttui eräs blogi silmiin juuri opettajuudesta ja varsinkin kun on aloittamassa opettajana ja odotuksia opettajana. Olen suorittamssa pedagogista pätevyyttä itselleni ja olenkin pohtinut, että millainen olisi tilanne, jos olisinkin ensin ollut tuossa koulussa ja sitten aloittanut opettajan työt. Varsinkin, jos kohteena olisi ollut nuorisoaste. Odotukset olisivat olleet varsin suuria ja todellisuus olisi lyönyt vasten kasvoja aika rajusti. Nykyisessä tilanteessa huomaan hyvin helposti sen, että opettajuuteen ja opetukseen liittyvät odotukset kurssien onnistumisista on siitä jättää taustalle ja keskittyä pieniin tavoitteisiin kerrallaan. Ohjeistuksia ja määräyksiä on tullut monia ja nytkin eletään varsinaisessa sekasotkussa, kun aiemmin tehtyä yritetään uudistaa uusiin ohjeisiin ja välttämättä kukaan ei osaa sanoa kuka tekee mitä. Sen verran tietysti, että opettamaan mitää ehtiä :) Mutta huomaan, varsinkin tässä aikuispuolella, ne varsinaiset asiakkaat - opiskelijat, heidän huomioiminen (lukujärjestys, aikataulut, keskustelut. ym) on tärkeää. Kaikkia ei tarvitse mielistellä eikä siihen pysty, mutta jos osoittaa ryhmälle huomiota, niin sieltä lähtee arvostus ja mielihyvä tästä opettajan työstä. :)

Olen haaveillut uuden fillarin ostosta. Nykyinen on kyllä aika ränsis, mutta kulkee ja voi hyvin ajaa. Ajattelinkin, et jos alan kulkea junalla töissä, voisi tuon ränsiksien jättää asemalle parkkiin.

Samoin olen hankkimassa sauvoja, jotta voisin taas elvytellä rullaluistelua. Ne on nyt jääneet makoilemaan varastoon. Kokeillaan taas kuinka se luistelu sujuu.

Hyvää pääsiäistä!

Kommentit

Suositut tekstit