Kesämatkailua

Kesämatkailu Suomessa on mielenkiintoista, kun vain antautuu pikkuteiden vietäväksi ja edes vähän avaa mieltään uusille ajatuksille.

No, minua on kiinnostanut aina kanavat ja junaradat. Kanavia olen kierrellyt muutamia Suomessa ja nytkin ajellessani Seinäjoelta kotiin päin, poikesin Muroleen kanavalla. Pieni mutta kaunis ympäristöineen.

Junaradoista kiinnostukseni on ollut väli Parkano-Haapamäki. Rataväli Kihniö-Haapamäki on ollut lakkautettuna parisen kymmentä vuotta, mutta kiskot ja rautatiesillat muistuttavat vielä olostaan. Netistä löytämästäni tekstistä valoitettiin taustaa radan rakentamisesta sen lakkauttamiseen. Vuonna 2008 oli tehty aloite, että rataosuuden uudelleen käyttöönottoon esitettäisiin rahaa.

Kuvissa Kihniön asemaseutua. Vaikka resiina onkin lukittuna asemalla, lähinnä puutavaraliikennettä on Kihniön asemalla. Asemalta itään muutaman kilometrin päässä alkaa lakkautettu rataosuus.






















Muutakin kuin junia ja kanavia. M/S Aino lähti risteilylle Vesijärvelle ja niinpä mekin perheen kanssa hyppäsimme laivaan. Parin tunnin kierroksella kävimme Komonselällä kääntymässä, kiersimme Enonsaaren ja palasimme takaisin satamaan. Mukava reissu. Ajatus on kesällä käydä Heinolassa laivalla, pääsee kulkemaan Vääksyn ja Kalkkisten kanavien kautta.

Kommentit

Suositut tekstit