Helmet hangella heijastelee - helmikuuta

Kevättä kohti ollaan menossa, vaikka luonnossa sitä ei juuri huomaa. No, sillai tietty, että valoisuus lisääntyy ja enää ihan pilkkopimeessä mennä töhin ja tulla takaisin. Lunta on kyllä riittävästi, sitä todistaa koirien hyppiminen hangessa ja yritys päästä eteenpäin.

Kyläyhdistyksessä päästiin uuteen aikaan, kun saimme toimistohenkilön palkattua meille. Toki hän on työllistämistuen kautta, mutta kuitenkin työtä tekemässä ja sellaista henkilöä olimmekin vailla.

Julkisuutta olemme kyläyhdistyksenä saaneet ihan kiitettävästi. Nastolan kunnan annettua talkootekijöiden tehtäväksi jääkenttien ylläpito, on saanut huomiota medioissa. Yhdistyksemme edustajia on haastateltu radioon ja tv:hen ja nyt Etelä Suomen Sanomissakin jääkenttien hoitoon liittyvässä jutussa, mainittiin kyläyhdistys.

Opettaminen ja kouluttaminen on nostanut ajatuksia viime aikoina. Poikkesinkin parissa blogissa Taitava kouluttaja ja Ei oo totta lukemassa ajatuksia ja se sai minutkin taas pohtimaan asiaa. Äskettäin alkaneessa ryhmässä on eri tasoista porukkaa ja nyt onkin mietittävä seuraavaa toteutusta kuinka nämä jäljessä tulevat saataisiin samalle tasolle tai lähemmäs muita.

Sähkötekniikan perusteet kokeessa kysyin mm. mikä on kytkennän teho, kun kolmesta rinnankytketystä vastuksesta muodostettu kolmivaiheryhmä kytketään kolmioon. Yhden vastusten rinnankytkennän resistanssi on 26,7ohm. Samoin kysyin, miten teho putoaa, kun yksi vastuksista on poikki. Lisäksi vielä mikä on teho tähtikytkennässä.

Kommentit

Suositut tekstit