Pudotusta ja pedagogiikkaa

Huh huh, katon puhdistus lumesta saatu tehdyksi. Tänään sain puhdistettua piharakennuksen katon ja lisäosana olleen puuliiterin katon lumesta. Kylläpä sitä olikin kertynyt 60-70cm on lähellä totuutta. Mutta kylläpä pienenkin katon puhdistuksessa oli puhkumista...mutta nyt se on tehty.

Pedagogiikka on viime päivinä tullut mietittyä. Osalllistun työelämälähtöisen verkkokoulutuksen kurssille ja samalla liityin sosiaalisen median käyttöön liittyvään keskustelusivustolle. Itseäni kiinnostaa verkon kautta tehtävä koulutus ja muutenkin erilaisten oppimistapojen löytäminen. Lähtö tähän oli sähköturvallisuustutkinnon valmistavan koulutukseen löytää muitakin tapoja kuin perinteinen lähiopetus luokan edessä. Aihehan on puudutavaa lakitekstiä ja standardia ja jollain tavoin haluaisin sitä saada erilaiseksi ja esimerkkinä verkon kautta tapahtuva opiskelu, jossa ohjaus ja arvointi tulisi verkossa tehdystä työstä. Mutta miten saada aineisto mielenkiintoiseksi ja opiskelija toimimaan verkossa - siinä on haaste.

Tosiaan olo epävarmana kouluttajana on ollut läsnä viime viikkoina. Edessä on ryhmä, joka pistää kampoihin oppimisessa. Esittämäni perustelu koulutukselle ja oppimiselle on kokenut vain pientä vastakaikua. Onko siis tultu tilanteeseen, että oma käsitys asian oppimiselle ei olekaan oikea tievaan on etsittävä uusi? Vai onko ryhmän henki saanut vastustuksen oppimiselle ja perinteinen oppimismalli ei toimi? Olisko ryhmän oppimijat erotettava toisistaan ja käydä yksilönä läpi asiat?...

Nämä asiat pohdituttavat parhaillaan. Minulla on parin viikon tauko ja ehdin siinä välissä pohtia uusia keinoja...

Kommentit

Minz sanoi…
Se on aina hankalaa; löytää kaikkia oppilaita varten oikeanlainen opettamistapa. Meitä kun on moneksi. Meillä on poika tykännyt sähköopinnoistaan ja varsinkin nyt tästä kymmenen viikon yhtämittaisesta työharjoittelusta, missä on saanut käytännössä tehdä ja kokea, mitä se varsinainen työ sitten on.

Ja lunta sitä tosiaan myös näyttää riittävän, vaikka kuinka yrittää vettäkin sadella. Kaipa se jo vähän kevät itsestään merkkejä antelee...

Suositut tekstit