Helmikuista pakkasta

Kevään tuloa odotellessa aloitin lumen pudottamisen katolta. Eihän katolla ole niinkään paljon lunta kuin viime talvena, mutta kun ilma on kuin morsian...ainakin kaunis, niin mikäs siellä katolla on touhuta. Perinteisiin kuuluu hypätä tyhjennyksen jälkeen, mutta sen verran tiiviiksi lumi käy pudottuaan, perinne siirtyi piharakennuksen katon puhdistukseen. Puuliiterin katolta pysty hyppäämään :D

Kesä tuntuu kaukaiselta, mutta suunnittelu on kovassa käynnissä. Perinteisten kylämarkkinoiden ympärille olisi tulossa ohjelmaa monenlaista. Nuorisoseuralla on jo suunnittelu käynnissä ja kyläyhdistyksellä viimeistelyä.

Vaalitkin ovat kohta ovella, ainakin tuntuu kun maikkari on avannut oman vaalikoneensa. Vaaleistahan tulee aika mielenkiintoiset, kun katselee galluppeja ja niissä persujen suosio on noussut. Tiedä häntä, miten käy. Itse haluan, että energian hinta pysyy kohtuullisena Suomessa, energiaveroja ei tule nostaa. Työllistämistä tehostaa esim. työn ALV 15%, tuotteet sen 23%. Pääomaveroja tulee korottaa ja ansioverojen progressiivisuutta porrastaa paremmin, että pienituloisimmatkin pärjäävät. Perusturva olisi muutosturva työttömyyden kohdalla ja ansiosidonnainen päiväraha on ennalta maksettua koulutustukea, jolla voisi vaihtaa alaa ja kouluttautua siihen.
En haluaisi markkaa takaisin, koska silloin olisimme omillamme. Uskoisin, että aiemmat talouskriisit olisi selvitty pienemmin vaurioin, jos olisimme olleet jo EU:ssa. Toki ylikuumentuneet markkinathan, ei niitä pelasta mikään - häviäjiä riittää. Ja jonain päivänä tulee se, että EU hajoaa, mikään unioni ei kestä ikuisuuksia.

Kommentit

Suositut tekstit