Kevättä kohti - ainakin kalenterin mukaan

Niin on talviset kelit, lunta riittää ja pikku pakkasta yöllä. No, nyt näyttää siltä, että pakkaset olisivat ohi. Mutta missä se aurinko ja kevään lämmin henkäys? Pitääkö pitkällekin odottaa.

Niinpä niin, sosiaalista media tutustuessa unohtaa oman bloginsa. Taitaakin olla, että tälläiset oman elämän kuvakseen pohjautuvat blogit unohtuneekin helpommin. Jos tekisin vaikka työhön liittyvää, niin varmaan olisinkin aktiivisempi päivittäjä. Mutta ei tästä murheita oteta.

Se sijaan Balén kanssa meillä on murheita. Seurailinkin jo vuoden verran miksi koira hieman ontuu vasenta puoltaan ja tässä kuluneen vuoden aikana se on mennyt pahemmaksi. Kokeiltiin tulehduskipulääkettä ja hierontaa, mutta vasta magneettikuvaus paljasti syyn. Kuvauksessa löytyi selkäydinkasvain, joka painaa vasemman puolen hermoja siten, että vasen puoli on osin tunnoton. Muutenhan Balé voi hyvin, mutta kulkeminen on välin hankalaa, kun vasen etutassu on kuin puujalka. Se pitää pystyssä, mutta siinä ei ole voimaa nostaa. Nosto tapahtuu oikealla puolella.
Olemme menossa yliopistolliseen eläinsairaalaan tutkimuksiin ja aloittamaan hoitoa. Tavoite olisi lähinnä saada oireita lievitettyä, tuskin saadaan kokonaan pois. Olen ajatellut, että Balélla on 5-7 vuotta elinaikaa muutoinkin. Jos sinne saakka sinnitellään tai sitten jos hoito ei tepsi ja oireet pahenee, täynynee sitten harkita lopettamista.

Kommentit

Minz sanoi…
Kesää kohti tässä tosiaan kovaa vauhtia mennään - pitkän talven jälkeen. Kyllä se sieltä tulee.

Miten ikäviä uutisia Balén tilasta. Hankalalta hoidettavalta kuulostaa, mutta nykytiedoilla yllättävänkin hankalia tapauksia pystytään hoitamaan. Pääasia on, ettei koira kärsi, eikä satu mistään. Hankalampikin kävely on kuitenkin kävelyä ja elämä on elämisen arvoista kun saa olla perheen kanssa. Toivotaan nyt vielä parasta!

Suositut tekstit