Joulu ohi ja kohti vuotta 2012

Niin se meni joulu, olihan se kuin tavallinen viikonloppu aaton sijoittuessa lauantaille ja jiipäivä sunnuntaille. Meidän perheessä joulu meni jakamalla perhe kahtia. Vaimo meni omien vanhempien luokse ja minä äitini luokse. Auto pakattiin perjantaina aatonaattona koiraa myöten täyteen ja siitä alettiin ajomatka kohti Pieksämäkeä. Siellä meillä oli kohtaaminen appiukon kanssa, joka otti kyytiin vaimon, tytön, koiran ja suurimman osan tavaroista. Minä jatkoin yksin sitten sieltä ajoa Seinäjoelle.

Käväisin hakemassa paikallisesta kaupasta vähän jouluateriatarviketta, jotta Seinäjoellä päästään jouluruokapöytään ja tulihan vähän joulupukin tehtäviä siinä hoidettua. Nelisen tuntia ajoin räntäpaskassa kohti pohjanmaata ja onneksi lähempänä länttä räntä muuttui vesisateeksi. Kello lähenteli ilta yhtätoista, kun sain ajettua perillä parkkiin.

Äitini jalat on huonontuneet ja kävely ei tahdo onnistu pitemmillä matkoilla ilman tukea, joten hänestä ei ollut lähtijäksi meille vaan pyyhkäsin sitten sinne. Aattona käytiin äitini tuttavan pojan perheen luona Isossäkyrössä, joten ei ihan kotioloissa oltu kaksin. Pukkikin kävi ja paketista tuli eukalyptusvihta ja kello, joka on tarkoitettu meidä kodinhoitohuoneeseen. Jokin vinkki siis...mulle.

Tapaninpäivän myrskyjen jälkeen ajelin kotia kohti. Seinäjoella tuuli kovaa, mutta ei juurikaan näkynyt kaatuneita puita. eipä niitä ollut matkallakaan. Kuhmalahdella oli pimeää, joten siellä oli sähkö poikki, mitä nyt joku maajussi varavoimalla valaisi rakennuksiaan.

Mitäs tänä vuonna tapahtui? Eipä ihmeitä. Mieleenpainuvin lienee Balé-koiran kuolema keväällä. Edelleenkin outoa olla ilman partasuuta. Viime talvihan oli runsasluminen, joten lumitöitä riitti. Kesä oli kaunis, lomani oli heinä-elokuun vaihteessa, joten kuumimpia päiviä oltiin töissä. Syksyllä tuli keuhkokuume ja vajaat pari viikkoa olin sairaslomalla.

Enpä juuri lupauksia uudelle vuodelle ole tehnyt, mutta nyt tosissaan painon tulee olla luku, joka alkaa numerolla 7. Itselle, perheelle ja ystäville omaa aikaa, tehdä tuo pedagoginen pätevyys asia loppuun keväällä.

Hyvää uutta vuotta 2012! :)

Kommentit

Nollavaimo sanoi…
Samoin sinne hyvää uutta vuotta ! :)
Matti sanoi…
Kiitos samoin!

EDIT: Ai niin, saavutus mikä tälle vuodelle vielä. Saunan seinä tuli valmiiksi ja sain kytkettyä kiukaan. Joten tänä vuonna päästiin sittenkin saunaan! :D

Suositut tekstit