Taivaalla tapahtuu - näkyykö?

No niin, nyt on ollut mukavasti pakkasia, että taivaskin on kirkkaana. Ja sehän on mukavaa, kun voi tihrustella taivaalle ja katsella tähtiä. Aikoinaan mulla oli peilikaukoputki, mutt joku k...pää varasti sen säilöstä. No, siinäpä katselee ilman linssejä.

Olen nyt lähipäivinä yrittänyt löytää sitä komeettaa taivaalta, mutta ei vaan satu silmiin. Piha on sen verran notkossa, että horisonttiin näkyy kehnosti. Mutta odotellaa, että vilaukselta näkyis. On sitä odotettu.

Mutta eilen illalla näkyi revontulet. Hento vihreä heku peitti taivasta. Olispa nähnyt sitä punahekua, mistä ex-työkaveri välitti kuvaa fb:iin. Mutta ei vaan näkynyt. Tosin hieno juttu, että nyt näkyikin ees jotain, koska edellisestä kerrasta on niin paljon aikaa.

Muutenkin nuo taivaan asiat kiinnostaa. Kerran lähdin vartavasten oikein auotlla etsimään paikkaa, mistä katsoa tähdenlentoja. Kävin hakemassa karkkipussin evääksi. Siinä ekaa pureskellessa tietysti hammas lohkesi. Totesin vaan itsekseni, että ei näkynyt tähdenlentoja, mutta hampaat kyllä lensi. :D

Kommentit

Suositut tekstit