Tule tule hyvä piha, älä tule paha piha

No niin, aika koittaa, jolloin pääsee pihan kimppuun. Tai pitäiskö sanoa joutuu. Nimittäin lumet onlähteneet ja se jokavuotinen haaveilu kuinka tästä saisi kauniin pihan alkaa. Ja sekin vielä, että kahden ihmisen haaveilut pitäis saada mahtumaan samalle pihalle. Mä toivoisin sellaista pelikenttämäisyyttä pihaan, jossa pelata vaikka sulkapalloa. Sitten puistomaisuutta marjapensaiden luona ja sitten oman osansa saa kasvimaa.
Pelikenttäosa on tavallista nurmikkoa. Kunpa sen saisi niin tasaiseksi ja pallokenttämäiseksi. Mut sevaan on muhkuraa. Pitäisi ollajokuhemmetin jyrä millä tasoittaa niin tasaiseksi, että ei möykyn möykkyä löydy. Ruohonleikkuukin olisi kuin unelmaa
Pensaiden ympärille voisi tehdä niitä saarekkeita tai yksi iso mikä olisi kaikkien marjapensaiden ympärillä. Välille kivipolut, jossa voi astella pensaalta toiselle.
Kasvimaa teettää eniten töitä, kääntäminen ja muu valmistelu kasvukautta varten täytyy saada tehdyksi. Eniten haittaa vesisäiliön ja pöydän näkyminen tielle. Niihin täytyy saada eteen näköesteet.

Joko nyt on kevät, että talvivaatteet ja -saappaat voi laittaa pois?

Kommentit

Nollavaimo sanoi…
Nurmi ympäri ja emäntä tramppaamaan sitä, niin se meilläkin meni ja on kuule silonen nurmikko. Jahka se tosta talvesta taas tokenee. Ja munkin haave on pelkässä nurmikossa, mutta toi meidän 'kukkahattusetä' on toista mieltä ja haluaa jotain hemmetin värirehuja. Pöh. Yrttiä, marjaa ja hyötykasveja, sanon minä, jos ihan pakko on jotain muuta kuin ruohoa kasvattaa !
Matti sanoi…
Se nurmikon kääntäminen on ollut usein mielessä, tosin työ sen tamppaamisen jälkeen on vielä kylvämisessä ja kalkitsemisessa ym. ennenkuin siinä nurmi nahdään. Emäntä hoitaa kyl kasvimaan, niin mun ei tarvi siihen puuttua. Ja kun oikein alkaa laiskottaa, niin se mikä ei ruohonleikkurilla nurin mee , se saa kasvaa.

Suositut tekstit