Uusi vuosi 2017

Ha-haa, saankohan aikaiseksi kirjoittaa tänne blogiin tämän vuoden aikana mitään muuta. :-D No sehän nähdään sitten. Muutenkin olen vieraantunut näistä kirjallisista tekemisistä, on niin helppoa twittailla 140 merkillä ja siten jutut jää lyhyiksi. Lopetin twitter tilin joulun alla, joten pikkasen enemmän olen alkanut kirjoittaa. Loppuvuodesta 2016 totesin lukulasit tarpeellisiksi, kun tarkempi tekeminen jäi vähemmälle. Nyt kun pikkuhiljaa nähin laseihin tottuu, alkanee kuin uusi elämä.

Vuosi 2016 oli ehkä vuosi muiden joukossa. Alkoi äitini hautajaisilla, eteni kevättouhuilla työn ja harrastusten parissa. Oli liukasta talviriehassa, kun sää keikkui plussarajalla. Jatkettiin viimassa kevättempauksessa Nesteellä huhtikuun viimaisessa tuulessa. Välissä oli laulukeikka pääsiäisenä kirkossa.

Äitini uurna laskettiin toukokuussa Timon päivän korvilla, olikin ihan kaunis kevätpäivä. Silloista muistotilaisuutta pidettiin hienossa paikassa Kellokoskella ravintola Kinuskilla. Kannattaa käydä, jos siellä päin liikuskelee (ei hullu tarvi olla, mielisairaala lakkautetaan pian).

Kesä oli hieman ankea säiden suhteen, ei juuri helteillä oltu pilattu. Lomani alkoi juhannuksen jälkeen ja heti alkoi hammas vinoilemaan. Ensimmäiset hammaslääkärit vaan pyöritteli käsiä, kunnes sitten sanoin et nyt riitti - jotain sille on tehtävä. Kolmas hammaslääkäri vasta otti röntgenkuvat ja silloin vasta selvisi syy. Edessä juurihoito tai hampaan poisto. Päädyin poistoon, koska se oli pysyvä ratkaisu.

Seinäjoella tuli käytyä, mutta ei niin usein. Asuntomessut nyt ainakin ja kerran myös Tuurissa. Päätinkin nyt laittaa asunnon myyntiin, koska ei sinne valitettavasti ole enää niin paljon käyntiä.

Elokuussa oli mukavat mobiilikesäkoulu päivät, mielenkiintoista tapahtumaa virtuaalimaailman näkökulmasta. Meillä oli kaksi päivää aurinkopaneli ja kylmälaukku, jolla osoitimme olevamme luonnossa - irti verkosta.
Samaan syssyyn tuli työkaverin läksiäiset eläkkeelle yhdessä työporukan kanssa. Seilasimme paatilla Helsingin edustalla. Tulipa koettua upeat vyörypilvet silloin. Kuin lumivyörynä saapuivat ylle pilvet. Yritihän kuvata, mutta eihän tämä ilmiö näy yhtä upeana kuin omin silmin.

Lokakuussa saatiin tunne kesästä, kun olimme viikon Mallorcalla. Aurinkoinen ja välin pilvinen sää helli meitä. Lämpötila vaihteli +27 - +23 välillä ja sadekin oli lakannut juuri silloin kun tulimme. Mallorcalla elettiin kauden loppua ja marraskuussa lähes kaikki olivat jo kiinni.

Viiskymppiset meni oikeastaan kotioloissa, en alkanut järjestää mitään suurempaa näin joulun alle. Kaikilla on kauhee kiire ja kun joulukin oli oikeastaan vain viikonloppu. Mutta mikäs estää juhlimasta tänä vuonna . Suunnitelmissa on pakohuonetta, tuulitunnelia, risteilyä Tallinnaan ja jos sää sallii pientä picniciä pihamaalla.

Sellainen oli 2016, nyt aletaan rakentaa vuotta 2017. Hyvää loppuvuotta! :-D

Kommentit

Suositut tekstit