Iloja suruja, elämän kuluja

 Vuosi 2021 on loppumaisillaan. Tämä siivittää usein kulunneen vuoden tapahtumiin. Onhan yhdistyselämässä pian katsaus menneisiin vuosikertomusten laatimisessa. Samalla sitä katselee omaakin vuottaan miten on itsellään mennyt.

Jos otsikossa mainittu iloja otetaan ensin. Aloitin helmikuussa suunnittelijan tittelillä työt ja mielestäni se oli yksi vuoden suurimmista iloista. Olin jo aika ahdistunut opettajan työtaakkaan, niin uusi työnkuva toi mukavasti piristystä. 

Kulunnut kesäkin oli mahtavan lämmin ja sen minkä pääsi vaunuilemaan, oli se mahtavaa reissata. Toki kuumuus teki olosta tukalaa, kun vaunussa ei ole ilmastointia, mutta kaunis kesä piristi mukavasti.

Yhdistystoiminta eteni hieman verkkaasti, koska koronapandemia aiheutti ongelmia. Mutta saimme kuitenkin suurimman osan tapahtumista järjestettyä ja oli ilo nähdä ihmisiä arjessa ja keskustella eri aiheista.

Politiikan saralla ei menestystä tullut. 29 henkilökohtaista ääntä ei riittänyt kaupunginvaltuustoon, mutta kokemusta rikkaampana saan iloa omaan arkeen. Aluevaaleihin en ole ehdokkaana, koska luottamustehtävä keskusvaalilautakunnassa (4. varajäsen) jäävää sen, mutta innolla odotan ja toivon ehdokkaittemme läpipääsyä aluevaltuustoon.

Muutoinkin luottamustehtävissä tuli kiinnostava lisä, kun minut valittiin Lahden itäisen kumppanuuspöydän jäseneksi. On ilo olla mukana ja kehittää itäistä Lahtea niin ihmisten kuin luonnon ja palvelun näkökulmasta.

Surukaan ei jättänyt huomiotta. Pahentunut koronatilanne tekee mielen ahdistuneeksi. Olen säästynyt koronalta ja ottanut rokotteet, mutta se ahdistus mahdollisesta tartunnasta mietityttää arjessa.

Joulukuussa tuli myös suruviesti kuoroon liittyen. Ictus Spein musikillinen johtajamme menehtyi aivan yllättäen. Olimme varautuneet perinteiseen konserttiimme Orimattilassa, mutta hänen poismenonsa järkytti meitä suuresti. Yhteinen taival Ictus Spein alkulähteiltä yli 20 vuoden takaa, päättyi näin yllättäen.

Onnellista uutta vuotta toivotetaan usein. Ehkä päällimmäisin ajatus on, että ikävät asiat vaihtuisivat parempaan. Mutta onnellisuus on myös muistot hyvistä hetkistä ikävän keskellä. Elämä on kuitenkin tasapainoilua ilon ja surun välillä.

Onnellista uutta vuotta 2022 teille kaikille! 

Matti

Kommentit

Suositut tekstit